”Det är ingenting, men det säger allt.”

När Jeanette Skanshage var tio år fick hon ett silverarmband i present. Sanningen att säga blev det där armbandet till en början mest liggande i smyckeskrinet. Men med åren började hon använda det oftare, nästan varje dag. Det där armbandet åkte på och av, fram och tillbaka. Med tiden fick det en mattare lyster. Men det höll, och det höll stilen genom trend och tid och allt. Hon putsade upp det, det blev som nytt, och som gammalt igen, och hon putsade upp det på nytt.

Jeanette utbildade sig till ingenjör och arbetade i femton år med broar. En dag fick hon nog; en större dröm hade slumrat i henne. Mycket hellre ville hon skapa smycken. Hon ville skapa smycken som är tydliga, enkla och eviga – precis som det där silverarmbandet (som hon fortfarande bär ibland).

Och nu skapar Jeanette smycken för dig. Under varumärket Skanshage Sweden gör hon halsband, armband, örhängen och ringar som är minimalistiska och bestående. I sitt skapande tittar hon inte åt trender eller söker medveten inspiration. Istället uppslukas Jeanette av att skapa smycken med tydlig design och med exakta vinklar och proportioner. Och hon sätter en ära i att hennes smycken är särskiljande; hon får ofta höra att det på flera meters avstånd går att se att ”det där, det är från Skanshage”.

Sedan starten 2013 har Skanshage blivit ett mycket uppskattat varumärke, eftersom det vågar stå ut med iögonfallande design. När Jeanette Skanshage visade sin kollektion i Storbritannien (hennes smycken finns att köpa i många europeiska länder) blev en kvinna stående häpen framför det storsäljande halsbandet Stick. Hon stod där en stund innan hon förtjust utbrast: ”Det är ingenting, men det säger allt!”